Picture of the author
Comma
استفتا
سوال ۱۱۰۷۷ -- کتاب مواريث(ارث) / احكام مواريث / مواردى كه به موانع ارث ملحق شده / دوم: مانع بودن طبقه متقدم از ارث بردن طبقۀ متأخر /

بسمه تعالى 23 / 8 / 1361 دفتر امام خمينى، دامت بركاته، احتراماً؛ از راه دور دست آن امام بت‌شكن و آن رهبر عالى‌قدر را مى‌بوسم و دعاى خير نموده و از خداى عزّ وجل انتظار دارم كه دعاى حقير به اجابت رسد. آمين يا ربّ العالمين اماما! رهبرا! با توجه به فتوكپى پيوست كه از دست‌قلم خالويم است در زمان حيات مادرم مقدارى زمين زراعتى ارثيه پدرى به خالويم رسيده و نسق زراعتى به نام خالويم صادر گرديده بود. در سال 53 اين مقدار را به مادرم به طور ارثيه پدرى واگذار كرده و مادرم چون به جز من اولادى نداشته در زمان حيات خود زير همان كاغذ زمين را به اين‌جانب واگذار كرده، چون مادرم فوت كرد خالويم درصدد است آن مقدار زمين كه در اين مدت زير كشتم بوده و به ارث مادرى هم به اين‌جانب رسيده پس بگيرد و چون اين‌جانب نمى‌خواهم درآمدى به جز نظر شرع اسلام داشته باشم تقاضا و مستدعى است راهنمايى فرماييد آيا خالويم از نظر شرع اسلام و دستورات ارثى درست مى‌گويد، يا بنده كه از مادرم اين ارث به من رسيده؟ از راهنمايى كه مى‌فرماييد دعاى خير مى‌نمايم، اميدوارم كه دعايم به اجابت رسد.

جواب

۱. بسمه تعالى، اگر زمين مزبور سهم‌الارث مادر شما از پدرش هست و يا خالوى شما به او تمليك كرده بعد از فوت مادر شما به شما مى‌رسد و خالو حق مزاحمت ندارد.