بسمه تعالى 11 / 10 / 1358 دفتر امام خمينى! با درود فراوان و عرض سلام، محترماً؛ به عرض مىرسانم: مسأله مهمى براى اينجانب پيش آمده كه فقط با جوابگويى شما صحت آن مشخص مىگردد، چون اين گروه فقط با تأييد مهر دفتر امام مسأله را قبول مىكنند.
اين موضوع عبارت از وصيت و درست كردن اموال است. بايد عرض كنم اين شخصى كه مىخواهد اموال خويش را درست نمايد در ابتداى زندگىاش ازدواج او تحميلى بوده است و با همۀ تلخى غير گذرانده و فقط يك لقمه نان بخور و نمير به دست آورده، چون يك كارگر ساده و هميشه بيمار بوده كه حقوق روزانهاش 300 ريال بوده و در يك مغازۀ تعويض روغن، نظافتچى بوده است. چون اين شخص بىسواد و مسأله ندان بوده، عمداً نماز و روزۀ خويش را بهجاى نياورده و حال به مرض سرطان مرى مبتلا شده است و يك پسر 6 ساله دورۀ ابتدايى و يك پسر ديگر 8 ساله كلاس دوم و يك دختر كلاس چهارم و فرزند ديگرى در سال سوم راهنمايى دارد و خانمش با شستن لباس ديگران تا اندازهاى به امور زندگى كمك مىنمايد.
دارايى او يك اتاق 4×3 و يك آشپزخانه است كه در محوطهاى 50 مترى بنا شده است و در كنار شهر چالوس واقع مىباشد. همچنين در يك روستاى دورافتاده فقط 2500 متر زمين دارد كه شايد مترى 50 يا 60 ريال بخرند! آن هم خريدارى بدين منوال پيدا نمىشود. حال چون اطمينان پيدا كردند كه دردش علاجپذير نيست از او مىخواهند كه وصيت كند و توبه نمايد. لطفاً در مورد توبۀ دم مرگ توضيحاتى بنويسيد كه بنده در انظار همه، در يك مجلس عمومى قرائت نمايم.
از دفتر امام خواستارم توضيحات لازم را هر چند كه موجب زحمت بيش از حد شما است، بنويسيد تا اينجانب در مقابل گروه عظيم مردم بىسواد ولى معتقد به اسلام آسوده خاطر شوم. چون همۀ ايشان گفتهاند، از دفتر امام آنچه در اين مورد صلاح ببينند مىپسنديديم و ديگران هرچند كه دليل بياورند مورد پذيرش نيست! حال اگر از مال ناچيز اين شخص هيچ چيز نگيريم اشكالى دارد؟ اينجانب معتقدم كه بچههاى كوچك او مستحقتر مىباشند. همچنين در مورد اين موضوع به آنها بفهمانيد كه عبادت و نماز و روزه را با پول نمىشود خريد! چون اينها معتقدند كه با فروختن (قيمت گذارى) اموال و آن را به يك نفر سپردن تا نماز و روزه به پا دارد، خداوند متعال از گناهان فرومىگذرد و او را به بهشت مىفرستد و او در آخرت آسوده خاطر خواهد بود!! حال مسأله ديگرى كه براى اينجانب پيش آمده اين است كه اهالى اين روستا هر سال چند گوسفند و گاو و مقدار زيادى برنج و غيره نذر امام حسين مىنمايند. آيا بهتر نيست كه اين مخارج را در مورد جاده سازى، حمام، مدرسه، برق و آب كه هيچ يك از اينها را ندارند به كار ببرند تا نزد خداوند پسنديدهتر باشد؟
است بايد وصيت كند كه بعد از او از تركهاش داده شود و اگر يقين ندارد كه خمس بر ذمه او است وصيت به دادن خمس لازم نيست و بر ورثه هم چيزى نيست و نذر اگر با صيغۀ شرعيه شده، بايد بر طبق آن عمل شود.
۱. بسمه تعالى، كسى كه امارات موت بر او ظاهر شد و نماز و روزه بر عهدۀ او