بسمه تعالى 3 / 9 / 1361 حضور محترم مرجع عالىقدر شيعيان، حضرت آيت الله العظمى امام خمينى، دامت بركاته، با عرض پوزش از اينكه اوقات شريف آن حضرت را گرفتم محترماً سؤالات ذيل را تقديم مىنمايم: 1. در اينجا (امريكا) از طرف دولت امريكا تسهيلاتى براى خانوادههاى بىبضاعت يا كم بضاعت فراهم شده كه مىتوانند جهت كمك مالى، ماهانه مبلغى را دريافت دارند.
از آنجا كه بعضى از خانوادههاى ايرانى ـ نظير خانواده اينجانب ـ به خاطر داشتن فرزندى كه در امريكا متولد شده، مىتوانيم از اين امكانات استفاده كنيم، در فرم تقاضاى اين اعانات كه در مورد موقعيت مالى ما سؤال شده بود و همچنين در مورد مقدار درآمد يا دريافتى ماهانه از پدر و مادر، اينجانب مقدارى مطالبى گفته بودم كه واقعيت نداشت و درآمد خودمان را كمتر از آنچه احياناً دريافت مىكنيم نوشتم و الآن چند ماهى است كه از اين اعانات بهرهمند شده استفاده مىكنيم.
خواهشمندم مرقوم فرماييد كه اين مسأله، چه حكمى دارد و آيا استفادۀ آن جايز است يا خير؟ با توجه به اينكه اين مسأله در رابطه با حكومت كفر و به منظور كمك خرجى براى ما است؟ و اگر جايز نيست، آيا براى مبالغى كه تا كنون استفاده كردهايم، چه حكمى را الزام مىداريد؟
2. از آنجا كه در جلسات مذهبى اينجا نماز جماعت برقرار است و از طبقۀ محترم روحانيت كسى در اينجا نيست كه عهدهدار امامت اين نمازها باشد، خواهشمندم مرقوم فرماييد كه شرايط امام جماعت براى ما چيست؟
لازم به تذكر است كه شرايط مرقومه در رسالۀ شريفۀ احكام كاملاً مشخص نيست. محترماً مرقوم فرماييد كه عدالت مشروطه، چه معنايى دارد؟
در ضمن آيا اگر كسى حتى يكى دو حرف از حروف قرائت نماز را هم دقيقاً تلفظ نمىكند، صلاحيت امامت نماز جماعت را ندارد؟
همچنين اگر كسى كاملاً واجد شرايط فوق نبود، آيا صلاح است بهجاى نماز جماعت كه بسيار تأكيد شده و از نظر وحدت، مورد اهميت خاصى است، نماز فرادا بهجا آوريم؟
3. در اينجا خيلى از برادران و خواهران با توجيهات گوناگونى كه دارند، از روى دست خارجىها در مورد درس آنها و در حين امتحانات تقلّب مىكنند. البته درس را مىخوانند ولى مثلاً توجيهاتى از قبيل چون انگليسى خوب نمىدانم بايد نگاه كنم و يا اگر نگاه نكنم شايد نمرۀ بد بگيرم و در نتيجه دوباره كلى پول و وقت هدر رود و يا حتى بعضى از درسها به درد ما نمىخورد و بايد ما برداريم و يا معلمم سختگير است و با ايرانىها خوب نيست و... آيا با توجه به توجيهات بالا اين كار اشكال ندارد و اگر اشكال دارد، حكم اين افراد نسبت به شخصى كه خودش نمىدانسته و از روى دستش تقلب شده و به اصطلاح حقش را بدون اجازۀ كس ديگرى استفاده كرده چيست؟
4. آيا قضاى نماز شكسته را بايد شكسته خواند يا كامل؟
۱. بسمه تعالى، شما مجازيد ماهانه را دريافت كنيد؛ ولى از اين به بعد خلافگويى نكنيد.
۲. بسمه تعالى، امام جماعت بايد عادل باشد، يعنى گناه كبيره انجام ندهد و بر معاصى ديگر اصرار نكند و قرائت او هم بايد درست باشد و در اسلام، نماز جماعت بسيار ارزشمند و مورد سفارش است.
۳. بسمه تعالى، درس بخوانند و خلاف عمل نكنند.
۴. بسمه تعالى، بايد شكسته بخوانند.