Picture of the author
Comma
استفتا
سوال ۹۹۸ -- طهارت / نجاسات / كيفيت نجس شدن اشيا به سبب نجاسات / لزوم يقين به نجاست /

بسمه تعالى 14 / 6 / 1362 دفتر رهبر كبير انقلاب، حضرت امام خمينى، مدّ ظله العالى طبق تأييد و اجازۀ ادارۀ كل روابط و همكارى‌هاى بين المللى وزارت ارشاد اسلامى، اين هتل مجاز است براى برگزارى مراسم جشن‌هاى عروسى و مهمانى اقليت‌هاى مذهبى كه به طور دسته‌جمعى (خانم‌ها و آقايان به طور مختلط) انجام مى‌گيرد و هيچ يك از كاركنان مسلمان حق ورود به سالن مهمانى را ندارند، امكانات لازم را فراهم نمايد؛ در مراسم جشن عروسى و مهمانى، غذايى كه در ظروف بزرگ براى آن‌ها روى ميز چيده مى‌شود، تماماً داراى كارد و چنگال و كفگير و ملاقۀ مخصوص براى برداشتن غذا و قرار دادن در بشقاب‌هاى كوچك خودشان مى‌باشد و مهمان نيز با قاشق و چنگال انفرادى، آن را صرف كرده و مجاز نيستند از اين قاشق و چنگال براى برداشتن غذا از ظروف اصلى و بزرگ استفاده نمايند. لازم به توضيح است كه هتل باقيماندۀ غذا در بشقاب‌هاى مهمانان ـ اعم از اقليت مذهبى يا مهمانان مسلمان ـ را به لحاظ رعايت بهداشت عمومى دور ريخته و فقط از غذاى باقيمانده از ظروف اصلى و بزرگ، براى كاركنان و احياناً ساير مهمانان استفاده مى‌نمايد.

باتوجه به توضيحات فوق و عطف به اين مطلب كه هيچ‌يك از كاركنان هتل كه تماماً مسلمان بوده، حق ورود به سالن برگزارى مراسم جشن و مهمانى اقليت‌هاى مذهبى را نداشته و احتمال آن هست كه مهمانان اقليت‌هاى مذهبى از قاشق يا چنگالى كه به دهان برده‌اند، در ظروف اصلى غذا وارد كنند؛ آيا هتل مى‌تواند از باقيماندۀ غذا در ظروف اصلى، براى كاركنان يا احتمالاً ساير مهمانان مسلمان استفاده نمايد يا خير؟

جواب

۱. بسمه تعالى، تا از حد احتمال تجاوز نكرده، استفاده از باقيماندۀ غذا براى ديگران مانعى ندارد و علم به تماس مستقيم بدن آن‌ها با غذا مضر است.