بسمه تعالى با عرض سلام، مىخواستم مطلبى را مطرح كنم و از شما خواهش مىكنم كه توضيح دهيد. بدون مقدمه شروع مىكنم.
در كتاب خلاصۀ مطالبى از دين اسلام، منتخب عين الحياة علامۀ مجلسى ـ اعلى الله مقامه ـ تأليف سيد محمدباقر نجفى يزدى، جلد پنجم، صفحۀ 394 چنين آمده كه چند كار براى زنان لازم و جايز نيست، كه از جملۀ آنها، حاضر شدن به نماز جمعه، و نماز جماعت و عيادت مريض و تشييع جنازه است. و در كتابى ديگر خوانده و در سخنرانىها شنيدهام كه پيامبر صلىاللهعليهوآله، كارهاى داخل خانه را براى حضرت فاطمه عليهاالسلام، و كارهاى خارج از خانه را براى امام على عليهالسلام قرار داده بودند.
درحالى كه در جامعۀ كنونى، ما هم اكنون مىبينيم علاوه بر اينكه زنان در تظاهرات و نماز جمعه و عيادت مريض و تشييع جنازه شركت مىكنند، به كارهاى خارج از خانه نيز مشغول مىباشند. از شما خواهش مىكنيم در اين مورد توضيح بيشتر داده و با توجه به اينكه هم در جوامع قديم و زمان رسول اكرم صلىاللهعليهوآله، و هم در اين زمان، جامعه احتياج به خدمت زنان دارد، آيا تكليف زنها اين است كه در خارج از منزل كارى نكنند؟
تا آنجا كه من اطلاع دارم، كار زنان در صدر اسلام، اكثراً محدود به داخل خانه بوده، ولى امروزه ما ـ حتى در جامعه خودمان ـ شاهديم كه زنان در خارج از خانه نيز فعاليت گسترده دارند. خواهشمندم توضيح دهيد. متشكرم والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
۱. بسمه تعالى، شركت بانوان در تظاهرات و مراسم جمعه و جماعات، با مراعات وظايف شرعيه مانع ندارد.