بسمه تعالى 20 / 1 / 1361 تهران، دفتر امام، محترماً؛ به عرض مىرساند: داماد و دختر اينجانب در 10 / 1 / 1361 همراه با يگانه فرزندشان كه سن او يك سال و نيم بوده است در اثر تصادف با اتومبيل همگى فوت نمودهاند. سؤالاتى در مورد ماترك آنها دارم كه استدعا دارم پاسخ لازم را مرحمت فرماييد: 1. آيا جهيزيۀ زن مرحومه كه صورت آن مشخص مىباشد و به امضاى مرد مرحوم رسيده است به پدر و مادر زن مرحومه مىرسد؟
2. زن در تمام مدت زناشويى كه دو سال و شش روز بوده است در يك مؤسسه كار مىكرده و در خريد ساير وسايل منزل با مرد سهيم بوده است؛ اين وسايل چگونه بايد تقسيم شود؟
3. براى پرداخت بدهىهاى مرد مرحوم و زن مرحومه چگونه بايد اقدام كرد؟
پدر و مادر مرد مرحوم و پدر و مادر زن مرحومه مىتوانند با فروش اثاثيه آنها ديون آنان را تأمين و پرداخت كنند؟
4. مىخواهيم براى درگذشتگان، نماز، روزه و ختم قرآن ترتيب بدهيم. لطفاً در اين راه ما را ارشاد فرماييد كه هديۀ مربوطه را به چه مقدار و از كدام طريق ترتيب بدهيم؟
5. زن مرحومه چندى قبل پس از خاتمۀ خدمتش در مؤسسهاى كه كار مىكرد مبلغ 000/210 ريال، بابت سابقۀ خدمت دريافت داشت. اما در حال حاضر در دفترچۀ بانكى پسانداز خود مبلغ 000/80 ريال موجودى دارد. آيا فقط اين مبلغ اخير؛ يعنى 000/80 ريال به پدر و مادر او مىرسد يا مىتوانند از فروش اثاثيه، كل 000/210 ريال را تأمين و برداشت نمايند.
6. براى كفن و دفن و مراسم ختم روز سوم، هفتم و چهلم در مسجد و بر مزار آنان مبالغى مصرف شده است؛ آيا والدين زن مرحومه و والدين مرد مرحوم مجاز هستند از اثاثيۀ منزل مقدارى به فروش برسانند و هزينههاى ياد شده را برداشت كنند؟
7. چنانچه براى تقسيم ميراث مرحومين، مورد ديگرى هست و از قلم افتاده است، لطفاً ما را راهنمايى فرماييد.
۱. بسمه تعالى، جهيزيه از اموال زن محسوب است و به ورثه او مىرسد.
۲. بسمه تعالى، وسايلى كه با هم خريدهاند، در صورتى كه يكى به ديگرى نبخشيده به نسبت پولى كه دادهاند مشترك بين هر دو است.
۳. بسمه تعالى، بدهى هر يك از تركه او خارج مىشود.
۴. بسمه تعالى، به كسانى كه اطمينان و اعتماد داريد مراجعه نماييد.
۵. بسمه تعالى، مبلغ موجود جزو تركه زن است و بايد بين ورثه تقسيم شود و حكم اثاثيه در جواب دوم گذشت.
۶. بسمه تعالى، مخارج كفن و دفن، به طور متعارف از تركه برداشته مىشود.
۷. بسمه تعالى، در مسأله تفصيلى است كه در رساله مذكور است.