بسمه تعالى دفتر امام خمينى دام ظله، ضمن عرض سلام، لطفاً از امام استفتا شود: 1. نگاه كردن مرد به وجه و كفين و همچنين نگاه كردن به پاى زن نامحرم بدون قصد لذت چه صورت دارد؟ و حال آنكه در رساله و تحرير امام احتياط واجب دانستهاند در ترك آن. و از طرفى شنيده شد بر اينكه امام نگاه كردن را بدون قصد لذت جايز مىدانند و در رساله از روى مصلحت چنين نوشته شده است، آيا صحت دارد؟
جواب را مرقوم فرماييد.
2. اگر پول شهريه (پولى كه ماهانه به طلاب داده مىشود و بنا بر فتواى امام بعد از گذشتن يك سال به آن خمس تعلق نمىگيرد) با پول تبليغ (پولى كه طلبهها در هنگام تبليغ دريافت مىكنند) مخلوط شود در صورتى كه مبلغ مشخص است مثلاً پول شهريه سه هزار تومان و پول تبليغ چهار هزار تومان، آيا بعد از گذشتن يك سال خمس تعلق مىگيرد به همۀ پول؟ يا فقط تعلق مىگيرد به همان مقدار پول تبليغى؟ ايضاً اين پول شهريه و تبليغى كه مخلوط شده و قدرشان مشخص است آيا قصد و نيت كافى است در جدا كردن آن پول تبليغى از شهريه يا نه؟
۱. بسمه تعالى، وجه و كفين در فرض عدم ريبه و مفسده از حرمت نظر مستثنا مىباشد.
۲. بسمه تعالى، به پول شهريه حوزه خمس تعلق نمىگيرد و در صورت مخلوط شدن، به پولى كه از تبليغ به دست مىآيد خمس تعلق مىگيرد و قصد و نيت كافى است در جدا كردن.